Maksun kohdistaminen ostolaskuun

SimplBooksissa maksut tarkoittavat tililtä lähteneitä ja suoritukset tilille saapuvia maksuja. Ohjelmaan voi lisätä maksuja tiliotteen tuonnin yhteydessä (ohje) tai merkitsemällä ostolasku maksetuksi (ohje).

Jos pankkitapahtuman tallentaa maksuna, sille pitää aina valita toimittaja. Maksu on Odottaa-tilassa silloin, kun sitä ei ole liitetty ostolaskuun. Maksun voi kohdistaa ostolaskuun kahdella eri tavalla: Voit avata ostolaskun ja merkitä sen maksetuksi, tai avata maksun ja liittää sen ostolaskuun.

Huom! Jos käytät Maksut-ominaisuutta, niin sinun tulee käyttää myös ostolaskuja. Mikäli et koe tarpeelliseksi käyttää ostolaskuja ja maksuja, voit tehdä kirjanpitoa vaihtoehtoisesti kirjanpidon kirjauksilla.

MAKSUN KOHDISTAMINEN OSTOLASKUUN

Maksuja käsitellään kohdassa Toiminnot > Maksut.

Valitse maksu, jonka haluat liittää ostolaskuun. Valitse tämän jälkeen oikean reunan Toiminnot-valikosta ”Kohdista maksu ostolaskuun”.

Ohjelma ehdottaa ”Maksamattomat ostolaskut” -kohdassa kaikkia toimittajan avoimena olevia laskuja. Valitse maksuun kuuluva lasku ja ”Tallenna”.