Maksun kohdistaminen ostolaskuun

SimplBooksiin lisätyt maksetut maksut voidaan kohdistaa ostolaskuille jälkikäteen. Huomioithan että ostolaskut voidaan kuitata maksetuksi myös tiliotteen tuonnin yhteydessä, tai merkitsemällä ostolasku maksetuksi.

Maksu on ”Odottaa”-tilassa silloin, kun sitä ei ole liitetty ostolaskuun. Maksun voi kohdistaa ostolaskuun kahdella eri tavalla: Voit avata ostolaskun ja merkitä sen maksetuksi, tai avata maksun ja liittää sen ostolaskuun.

Huom! Jos käytät Maksut-ominaisuutta, niin sinun tulee käyttää myös ostolaskuja. Mikäli et koe tarpeelliseksi käyttää ostolaskuja ja maksuja, voit tehdä kirjanpitoa vaihtoehtoisesti kirjanpidon kirjauksilla.

Uusi ostolasku luodaan kohdasta TOIMINNOT > Ostolaskut > Uusi ostolasku. Tarkemmat ohjeet: Uuden ostolaskun tekeminen.

1. Ostolaskun merkitseminen maksetuksi

Avaa ostolasku kohdasta TOIMINNOT > Ostolaskut. Valitse oikeasta reunasta ”Merkitse maksetuksi”.

Ohjelma tarjoaa kaikkia valmiiksi ohjelmassa olevia, kyseiseen toimittajaan liitettyjä maksuja kohdassa ”Olemassa oleva maksu”.

Valitse sopiva olemassa oleva maksu ja ”Tallenna”.

2. Maksun kohdistaminen ostolaskuun

Maksu kohdistetaan ostolaskuun kohdassa TOIMINNOT > Maksut > valitse maksu, jonka haluat liittää ostolaskuun. Valitse tämän jälkeen oikeasta reunasta ”Kohdista maksu ostolaskuun”.

Ohjelma ehdottaa ”Maksamattomat ostolaskut” -kohdassa kaikkia toimittajan avoimena olevia laskuja. Valitse maksuun kuuluva lasku ja ”Tallenna”.