Maksun kohdistaminen ostolaskuun

SimplBooksiin kirjatut maksut voidaan kohdistaa ostolaskuun jälkikäteen. Huomioithan että ostolaskut voidaan kuitata maksetuksi myös tiliotteen tuonnin yhteydessä, tai merkitsemällä ostolasku maksetuksi.

Maksu on ”odottaa” tilassa silloin, kun maksua ei ole liitetty ostolaskuun. Jos käytät maksut ominaisuutta, niin silloin sinun tulee käyttää myös ostolaskuja. Mikäli et koe tarpeelliseksi käyttää ostolaskuja ja maksuja, voit tehdä vaihtoehtoisesti kirjanpidon kirjauksen.

Uuden ostolaskun voit luoda kohdasta ”TOIMINNOT – Ostolaskut > UUSI OSTOLASKU”. Tarkemmat ohjeet löydät kohdasta ”Uuden ostolaskun tekeminen”.
Maksun voi kohdistaa ostolaskuun kahdella eri tavalla. Voit Avata ostolaskun ja merkitä sen maksetuksi tai avaamalla maksun ja liittämällä sen ostolaskuun.

1. Ostolaskun merkitseminen maksetuksi

Avaa ostolasku kohdasta ”TOIMINNOT – Ostolaskut > Avaa ostolasku jonka haluat merkitä maksetuksi”. Valitse oikeasta reunasta ”Merkitse maksetuksi”

Ohjelma tarjoaa kaikkia valmiiksi ohjelmassa olevia, ja kyseiselle asiakkaalle kirjattuja maksuja kohdassa ”Olemassa oleva maksu”.

Valitse sopiva olemassa oleva maksu ja ”Tallenna”.

2. Maksun kohdistaminen ostolaskuun

Maksun voi kohdistaa ostolaskuun kohdassa ”TOIMINNOT – Maksut > Valitse maksu, jonka haluat liittää ostolaskuun”. Valitse tämän jälkeen oikeasta reunasta ”Kohdista maksusuoritus ostolaskuun.

Ohjelma ehdottaa ”Maksamattomat ostolaskut” kohdassa kaikkia asiakkaan avoimena olevia laskuja. Valitse maksuun kuuluva lasku ja valitse ”Tallenna”